Docenten van de Ademwerkplaats

In de Ademwerkplaats werken vier ademdocenten samen. Zij zijn met elkaar verbonden door hun enthousiasme voor het werken met de ‘innerlijke adem’, zoals dat in de wereld is gezet door Cornelis Veening en Ilse Middendorf. Kijk voor meer informatie bij Oorsprong.

Patricia van Binsbergen

Hoofddorp

Diet Sijmons

Austerlitz/gem. Zeist

Gabriëlle Barros Martins

Rotterdam

Mariëlle Groenendijk

Utrecht

Alle docenten van de ademwerkplaats bieden zowel individuele sessies als groepslessen aan.

Neem gerust contact op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.

Alle vier zijn wij geschoold in de traditie van de “Ervaarbare adem” en nog steeds zoeken wij verdieping in deze ademleer. Vanuit ieders eigen achtergrond geven wij invulling aan dit ademwerk en met onze expertise ondersteunen en inspireren we elkaar.

 

Want net zoals de adem zelf, is ook dit werk continu in beweging.

Groepslessen

 

In een kleine groep leer je al bewegend en observerend hoe de adem zich door je lichaam beweegt en onderzoek je de ruimte die de adem in je lijf in kan nemen. We nemen tijd onze ervaringen gevoelens en observaties onder woorden te brengen. Ervaren, begrijpen en ontwikkelen gaan hand in hand. Zo groeit je aandacht voor de subtiele levensprocessen die voorwaarden zijn voor een gezonde adem.

Individuele sessies

In deze sessies van ongeveer 75 minuten werk je aan persoonlijke thema’s rondom adem en welbevinden. In een kort gesprek wordt duidelijk wat op dat moment aandacht vraagt. Dat kan een fysiek thema zijn als bijvoorbeeld pijn in je rug, maar ook stress op het werk kan je aan de orde stellen. De docent kiest oefeningen op de kruk die kunnen helpen de eigen vragen en ongemakken te verduidelijken en te verlichten. Vervolgens raak je in de adembehandeling vertrouwd met je eigen adem en zijn wetmatigheden, ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn en verken je nieuwe mogelijkheden.